#DragaEu

Am descoperit zilele trecute acest proiect intitulat #DearMe, care constă în scrierea unui mesaj public pe care să ţi-l adresezi ţie, mai exact ce ţi-ai spune daca tu din prezent te-ai întâlni cu tu din trecut.
Mi-a placut foarte mult ideea şi mi s-a parut totodată un exerciţiu foarte bun de conştientizare a propriei evoluţii. Mi-ar placea să văd şi mesajele voastre dedicate eu-ului vostru din trecut. Şi acum, daţi-mi voie să încep, cam aşa sună mesajul pe care eu mi l-aş adresa acum mie la vârsta de 14-15 ani

Draga Andrei,

     Am să încep prin a iţi spune că ai intuit foarte bine faptul că aparenţele pot inşela însă nu ai să iţi dai seama cât de drastic decât după vârsta de 20 de ani când vei crede că te poţi baza pe anumiţi oameni în momente delicate şi când vei realiza ca frumuseţea exterioară nu e mereu egală cu cea interioară. Chiar dacă tu ai fost şi vei fii alături de oricine are nevoie de tine să ştii ca mulţi iţi vor întoarce spatele, fară un motiv anume. Însă tu nu trebuie să îi judeci!
      Mai vreau să iţi spun că vei scăpa şi de complexele fizice cu care te “zbaţi” acum în primii ani de liceu, cand? În jurul vârstei de 19 ani vei scăpa definitiv de acneea cu care te-ai luptat ani la rând.
      O să ai parte de cei mai frumoşi ani de liceu, plini de zâmbete şi râsete, şi ghici ce? Cu o parte din colegii de clasă o să ţii legătura aproape zilnic chiar şi în ziua de azi.
      Nu vei avea parte de foarte mult sprijin moral din parte oamenilor a căror vorbe te-ar mobiliza, poate, cel mai mult… Însă vei avea ocazia să cunoşti persoane cu energii atât de puternice şi pozitive încât te vor motiva sa continui ceea ce vrei să faci chiar şi printr-un singur şi simplu zâmbet… Şi atunci vei înţelege de ce nu trebuie să îi judeci pe cei ce ţi-au întors spatele fără un motiv anume, poate s-au simţit depaşiţi de situaţie, poate energiile voastre nu au fost compatibile, oricum totul se întâmplă cu un scop, iar acest scop e definit de atitudinea ta faţa de tot ceea ce te înconjoară.
      Acum la final aş vrea să mai adaug un lucru, poate cel mai important lucru, vei trece prin tot felul de stări emoţionale mai mult sau mai puţin pozitive, dar să ştii că nu te vei opri niciodată din iubit, zâmbit şi sperat. Chiar dacă vor fi şi câteva lacrimi vărsate pe acest drum, ele mereu au fost urmate de zâmbete, râsete, inspiraţie şi creaţie…

P.S. – Chiar dacă o sa ai impresia asta uneori, să ştii că nu eşti şi nu ai fost niciodată singur… Aşa că poţi să mergi înainte liniştit, până acum, cel puţin, ai evoluat şi nu ai de gând să te opreşti niciodată din asta. Mai vorbim…

semn

Tagged , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: